Bakan Koca'dan AKP kongrelerine ilişkin açıklama

SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs önlemlerinin hiçe sayıldığı AKP kongrelerine ilişkin açıklama yaptı. "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim" diyen Koca, "O görüntülerden ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı" ifadelerini kullandı. Koca ayrıca, mutasyonun Türkiye'deki oranının yüzde 75'lere ulaştığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın önlemlerinin hiçe sayıldığı AKP kongrelerine ilişkin, "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. O görüntülerden ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı" savunmasını yaptı.

Bakan Koca, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP kongrelerinde koronavirüs önlemlerinin hiçe sayılmasına ilişkin konuşan Koca, "'Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil, dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. O görüntülerden ayrıcalık hikayesi çıkarılmamalı" ifadelerini kullandı.

MUTASYONUN TÜRKİYE'DEKİ ORANI YÜZDE 75'LERE ULAŞTI"

Mutasyonlu virüse ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koca, "Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye'deki oranı şu anda yüzde 75'lere ulaştı" dedi.

Koca, şöyle devam etti: "Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor."

Kaynak:BirGün

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.