Covid kadınlarda saç dökülmesi,erkeklerde unutkanlık yaratıyor

SAĞLIK

Koronavirüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından Covid-19 Hastaları İzlem Merkezi'nin 1 yıllık çalışmalarının sonuçları belli oldu.

Sondakika'dan alınan bilgilere göre merkezin sorumlusu ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Köse, "Birinci yılın sonunda orta yaşlı erkeklerde bellekte zayıflama ve konsantrasyon güçlüğünün ön plana çıktığını gördük. Yine bir yılın sonunda orta yaş üstü kadınlarda ise saç dökülmesinin arttığını tespit ettik" şeklinde konuştu.

"KORONA GEÇİREN HASTALARDA ÇEŞİTLİ SEMPTOMLAR GÖRÜLÜYOR"

Dr. Köse, sözlerine, "Korona geçiren hastalarda fiziksel ve psikolojik semptomlar vardı. İlk zamanlarda halsizlik, nefes darlığı, göğüste konforsuzluk ve öksürük gibi şikayetleri görüyorduk. Ancak artık eklem, kas ve baş ağrıları, sersemlik hissi, saç dökülmesi, anksiyete, depresyon, post travmatik stres bozukluğu ve bellekte zayıflama gibi semptomları görüyoruz" dedi.

KADINLARDA SAÇ DÖKÜLME, ERKEKLERDE İSE UNUTKANLIK GÖRÜLÜYOR

12'nci ayın sonunda kadınlarda ve erkeklerde farklı semptomlar görüldüğünü belirten Dr. Köse, "Birinci yılın sonunda orta yaşlı erkeklerde bellekte zayıflama ve konsantrasyon güçlüğünün ön plana çıktığını görüyoruz. Durum hastaların yaşam konforu ve iş hayatını oldukça etkiliyor. Yine 12'nci ayın sonunda orta yaş üstü kadınlarda saç dökülmesinin giderek arttığını tespit ettik. Kadınlar için saç dökülmesi üçüncü aydan sonra başlıyor. Bu durumu yüzde bir ya da iki oranında görüyoruz. Erkeklerde ise bellekte zayıflama ve konsantrasyon güçlüğünü görülme oranı yüzde 10'a kadar çıkabiliyor diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.