Kraliyet mutfağından 'Egg Royal' İlly Cafe'de yapılıyor

SAĞLIK

Sağlıklı yaşam denildiğinde akla ilk gelen sağlıklı beslenmektir.Yemek seçimlerimizi yaparken de buna çok dikkat etmeliyiz.İngiltere'de sağlıklı yaşamı Restoran ve Cafe menülerinde armak için başkent Londra'da alış-veriş merkezlerinin yolu tuttuk.Waltham Cross'un gizemli alış-veriş merkezinde Illy Cafer'ye uğradık.

Öğle saatlerinde Illy Cafe Waltham Cross'u ziyaret ettik.Bizleri İlly Cafe'nin ortakları Rüstem İyikal ve Fıdık Beliger karşıladı.Sağlıklı yaşamı konuştuk yemek tavsiyeleri almaya başladık.

Hemen menüye baktık  'Egg Royal' a karar verdik.

Neden 'Egg Royal' diye sorarsanız,hemen söyleyelim.

Hazırlanışı 20 dakkikayı bile bulmayan bu çok sağlıklı proteyin içeren öğle yemeği İngiliz Kraliyet mutfağından çıktı.Çırpılmış (scrambled egg) yumurtayı hazırlayıp roll şeklinde(Engilish Maffin Bread) ortatan kesilmiş değirmi ekmeğin üzerine serpiştirerek yanına da dilimlenmiş soman balığını koyduktan sonra rokka ile tabak süslenir ve kara biber serptikten sonra yemeğe hazır hale getirilir.

Hem hazırlanışı kolay hemde sağlıklı olduğundan tercihlerimiz arasından yer aldı.

Egg Royal İçin:

  • 2 adet yumurta

  • 2 dilim ekmek

  • 2 dilim füme somon

'Egg Royal' Lemuel Benedict tarafından New York Manhatten'da 1894 yılında Waldorf Hotel müşterilerine menüde sunulmuştur.Daha sonralarıda ilk sunumdan sonra İngiliz Kraliyet menüsüne alınarak sarayda müdavimlerede sunulmuştur.

Öğle yemeğinden sonra Euro GençTV ekibimiz çalışmaya devam etti.Illy Cafe'ye bizlere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederiz tüm okurlarımızı 'Egg Royal' yemek için Waltham Cross Shopping Centere Bekliyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.