Sadiq Khan 2.Kademe kısıtlamalar uygulanmalı

SAĞLIK

Londra belediye başkanı Sadiq Khan, İngiltere'nin kilitlenmesi önümüzdeki hafta sona erdiğinde başkentin 3. Kademe kısıtlamaları yerine Kademe 2'ye yerleştirilmesi için lobi yapıyor.

Sadiq Khan,''Londra 2 aralıktan sonra açıldığı zaman ağır kısıtlamaların uygulandığı Londra'da ekonomiye ağır bir vuruşla dibe çöktürülecektir.'' dedi.

Başbakan Boris Johnson'ın Perşembe günü hangi alanların hangi kademelere gireceğini açıklaması bekleniyor.

Bazı Londralı milletvekilleri, Mr Johnson'a başkenti tek olarak değil, ilçe bazında ele almaya çağırdı, çünkü enfeksiyon oranları şehir genelinde değişiklik gösteriyor.

Ancak Başbakan, virüsün "ilçe sınırlarını takip etmediğini" söyleyerek sunulan öneriye cevap verdi.

Khan yaptığı açıklamada, Katman 2'nin Londra'ya uygulanması gerektiğini çünkü vaka sayısının ülkenin diğer bölgelerine kıyasla düşük olduğunu söyledi.

Khan sözlerine şöyle devam etti;"Londralıların muazzam çabaları ve fedakarlıkları sayesinde, yaz ayından bu yana şehrimizdeki vaka sayısını ülkenin diğer bölgelerinin çoğundan daha düşük tutmayı başardık" dedi.

Khan;"Londra'nın önümüzdeki hafta Seviye 2'ye girmesi doğru ve mantıklı bir karar gibi görünüyor. Londra'daki vakalar, ülkenin diğer bölgelerinin Seviye 2'ye girmesi beklenenlerden daha düşük. diyerek sözlerine devam etti.

Khan;"Londra'nın Kademe 2 olması için hükümete lobi yapıyorum ve bunu bakanlarla gündeme getirdim. Londra hükümeti, partiler arası bir temelde çok yakın bir şekilde birlikte çalıştı ve bu konuda birleşti." diyerek yine sözlerini ''paket servis ve teslimat dışında tüm ağırlama mekanlarının kapanmaya zorlanacağı Kademe 3'ün, başkentin işlerinin "iyileşemeyeceği" bir "çekiç darbesi" ile çökertileceğini''  söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.