CHP'li Sevda Erdan Kılıç kadınlar daha çok siyasette yeralmalı

SİYASET

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Meclis'te kadın milletvekili, hükümette de kadın bakan sayısının daha fazla olması gerektiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 5 Aralık 1934’te bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük ederek kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı elde etmesi için harekete geçtiğini anımsattı.

CHP Milletvekili Kılıç konuyu şu başlıklar altında topladı;

"Kadının önündeki engeller kaldırılmalı"

Parlamentoda, sosyal hayatta, iş yaşamında eşit ve adil yaşamı savunduklarını ve bunun için mücadele ettiklerini belirten Kılıç,Kadının özgür ve eşit bir birey olduğunun kabul edilmesi,gerektiğini vurguladı.

"Meclislerde cinsiyet kotasının yüzde 50 olmasına ilişkin kanun teklifi hazırlıyoruz"

CHP'li Kılıç, bugün Türkiye'de özgürlükçü demokrasinin yerleşmesinin en temel koşullarından birinin, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması olduğuna dikkat çekti.Ve Meclisteki kotanın yüzde 50 olmasın kanunun da geçmesi gerektiğini söyledi.

ve Bizler  

"Kadınların Parlamentodaki temsilcileriyiz"

Kılıç açıklamasında 'Meclisdeki kadınların yasama çalışmalarında kadınların sesi oluyoruz' diyerek sözlerini 'Bizler kadın dayanışmasını büyütmek zorundayız çünkü kadınlar değişim ve dönüşümün dinamiğidir' tamamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.