“Geniş tabanlı bir hükümet, toplumdaki kutuplaşmayı giderecektir”

SİYASET

HP Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, ülkenin içinde bulunduğu pandemi, ekonomik kriz ve kutuplaşma hali nedeniyle her kesimi içine alabilecek geniş tabanlı bir hükümetin toplumun yararına olduğunun söyledi.Ersan Saner’in hükümet kurma çalışmalarında da bu nedenle UBP-CTP-HP hükümetini önerdiklerini açıkladı.

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Jale Refik  Rogers,Genel Başkan Tufan Erhürman ve ekibinin HP’ye yaptığı ziyareti değerlendirdi.

CTP heyetinin ilkeler üzerinden bir yol çizmeyi tercih ettiklerini söylediğini, bahsedilen ilkelerin Halkın Partisi’nin ilk günden beri savunduğu ilkeler olduğunu belirtti.

Söz konusu ilkelerin, dörtlü hükümet döneminde Halkın Partisi tarafından öne sürülen, üzerine çalışılan ancak diğer partilerin ötelemesi nedeniyle hayata geçirilemeyen ilkeler olduğuna da vurgu yapan Rogers, CTP’yle yapılan görüşmeye ilişkin şöyle konuştu:

“Kamu reformunun tamamı geçirilemese bile, üçlü kararnamenin daraltılarak müdürlük pozisyonlarında ortadan kaldırılması, vatandaşlık ve beyaz kimlik yasalarının güncellenmesi, geçici işçi istihdamlarının artık münhalle olması için yasal düzenlemelerin yapılması gibi konular HP’nin en başından beri çok önemsediği konulardı. CTP’nin bizim çok önemsediğimiz hedeflerle görüşmeye gelmesi bizi mutlu etmiştir. Sağlık ve ekonomide kriz masası kurulması konusu da UBP-HP hükümeti döneminde öncülük etmeye çalıştığımız başlıklardı. Özellikle pandemiyle birlikte sağlığı doğru yönetme açısından tüm partilerin içinde olduğu, ulusal fayda için birlikte çalışılacak bir kriz masası önerdik ancak ortağımıza anlatamadık ve hayata geçiremedik. Parti olarak biz, toplumun faydasına olacak konularda partiler üstü düşünüp birlik olarak çalışılması gerektiğine inanıyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.