Kıbrıslı Türk Aziz Behich Avusturalya Milli Takımında forma giyiyor

SPOR

Avusturalya Milli Futbol takımında 16 numaralı forması ile oyan oyuncu Kıbrıslı Türk Aziz Behich 2022 Katar Dünya Kupasında harikalar yaratıyor.

 İskoçya Premier Lig takımlarından Dundee United'ın formasını giyen Aziz Behich 2022 Katar Dünya Kupasında Avusturalya forması ile Tunus karşısında alınan 1-0'lık galibiyette başarılı oyunu ile katkı koydu. 

Kıbrıslı Türk Aziz Behich Avusturalya'da , Green Gully SC'nin genç liglerinde forma giydi.Melbourne's North-West'in genç liglerine katıldı. 2007'de kulübün Reserve takımında oynadıktan sonra Şubat 2007'de Behich,İngiltere'de  David Beckham Akademisi'nde eğitim aldıktan sonra Avustralya'ya geri döndü. 2008'de Behich, şaşırtıcı bir şekilde Melbourne's North-West kulübünün ilk takımına imza attı

Sonraki sezon, Behich, Melbourne'ün genç takımıyla yeniden sözleşme imzalayan tek genç oyuncu oldu ve kaptanın kol bandı kendisine verildi.

Behich 2010 ocak ayında Melbourne Victory 1. takımına imza attıktan sonra sırası ile  profesyonel futbol hayatında oynadığı takımlar Melbourne Heart (ekim 2010),Bursaspor (2013),PSV Eindhoven (2018),İstanbul Başakşehir (2019), Kayserispor'a 2020  kiralık olarak verilir,Giresunspor (2021) ve halen profesyonel futbol hayatını İskoöya Premier Ligi takımlarından  Dundee United (2022)'da sürdürmektedir.

Aziz Behich'in ailesi  uzun yıllar önce Avusturalya'ya Kıbrıs'dan göç etmiş  Kıbrıslı Türk anne ve babadan doğan Avusturalya vatandaşıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.