Türk Toplumu Futbol Federasyonu Premier Ligine start verildi

SPOR

Türk Toplumu Futbol Federasyonu emektarı Rahmetli Sarper Sarı anısına düzenlenen turnava ile TTFF premier Lige start verildi.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin Anı Turnuvasının şeref konuğu oldu.

Soutbury Liesure Center'de Londra saati ile 13.00'de başlayan Sarper Sarı Anı Turnuvasına TTFF Premier Ligin 12 takımı katıldı.

Kayserispor'un özel izinli olduğu turnuvaya özel olarak oluşturulan Sarper Sarı FC katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin'de  katıldı.

TTFF Premier Ligin 12 takımı üç grupda mücadele etti.

A Grubu

Mehmetçık London

Kasımpaşa FC

Türkmenköy

Dumlupınar

B Grubu

Yeni Boğaziçi

Gençlik Gücü

Fenerbahçe London

Doğan Türk Birliği

C Grubu

Sarper Sarı FC

Mağusa Türk Gücü

Ahmedspor

Yenişehir Mağusa

A,B ve C grubunda kıyasıya yapılan mücadelede grup birincileri Mehmetçik London,Yeni Boğaziçi,Sarper Sarı FC olurken en iyi ikinci ise Gençlik Gücü en iyi ikinci oldu ve yarı finale kaldı. Yapılan eşleşmede Yeni Boğaziçi - Mehmetçik London ve Gençlik Gücü - Sarper Sarı FC karşı karşıya geldi. 

Turnuva boyunca TTFF sosyal medya hesabından yapılan yayınları TTFF Asbaşkanı İrfan Davulcular Turnuvaya katılan TTFF Onursal Başkanı Levent Ruso ile reportaj gerçekleştirdi.

TTFF Asbaşkanı İrfan Davulcular TTFF Lisans Sekreteri ve Kadınlar Kolu Başkanı MSc.Piskolok Gülay Ermiya ile reportaj yaparak çocuk gelişimdeki futbolun çocuk piskolosini nasıl geliştirdiğini konuştular.

Kıyasıya mücadelenin gösterildiği yarı final maçlarından sonra Yeni Boğaziçi ve Sarper Sarı FC adlarını finale yazdırdılar.

Çok sayıda izleyicinin izlediği Sarper Sarı Anı Turnıuvasının final karşılaşması görülmeye değerdi. Yeni Boğaziçi'nin baskılı oynadığı karşılaşmada Lusieo ve Kona'nın gollerine engel olamayan Sarper Sarı Fc soyunma odasına 2-0 yenik giderken.Hemen ilk yarının başlarında golü bulan Sarper Sarı FC skoru 2-1'e getirdi.

Golle birlikte hareketlenen Sarper Sarı FC 2-2 beraberliği yakaldığı gibi 3-2 öne geçmesini de bildiler.Tecrübeli yeni Boğaziçi karşısında skoru korumasını bildiği gibi Turnuvanın Özel takımı Sarper Sarı FC'de Anı Kupasının sahibi olarak Sarper Sarı Kupası Merhumun oğlu İbrahim Sarı'nın elerinde havaya kalktı.

Şampiyon Sarper Sarı'ya Kupasını KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin verdi.

Sarper Sarı Anı Turnuvası sonunda Euro Genc Tv spor servisine konuşan Başkan Osman Ercen ''Sarper Sarı'yı düzenleyeceğimiz Sarper Sarı Anı Turnuvası ile her yıl onu aramızda yaşatacağız.'' dedi.Tekrardan Sarı ailesine başsağlığı diledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin ve TTFF Başkanı Osman Ercen Merhum Sarper Sarı'nın eşi Canan Sarı'ya Turnuvanın anı plaketini takdim ettiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.