Türk Hava Yolları'nın uçağı Avustralya'ya tarihi bir iniş yaptı

TÜRKİYE

Türk Hava Yolları, önümüzdeki 10 yıl içinde filo büyüklüğünü iki katına çıkarmayı hedefleyen, İstanbul'dan Melbourne'e gerçekleştirdiği ilk uçuşa başladı.

Turk Hava Yolları, İstanbul'dan Melbourne'e başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği ilk seferleriyle, havayolunun Avustralya'ya ilk adımını attığı önemli bir kilometre taşını işaretledi. Melbourne'e yönelik ilk sefer, Türk Hava Yolları'nın başkanı Ahmet Bolat'ın da aralarında bulunduğu bir grup gazeteci ile birlikte 1 Mart'ta İstanbul Havalimanı'ndan havalanarak 349 yolcuyla gerçekleşti.

Avustralya'nın 26 milyon nüfusu ve kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasılasıyla önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Bolat, Avustralyalıların genellikle Türkiye'ye, özellikle de Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlere saygı duruşlarını gerçekleştirmek üzere yaptıkları önemli yolculuklara dikkat çekti.

Yeni rotanın başlatılmasıyla, Avustralyalılar artık Türkiye'ye Singapur üzerinden direkt 17.5 saatlik bir uçuşla rahatça ulaşabileceklerini anlatan Bolat, ayrıca Sydney'e olası gelecekteki uçuşlara da işaret ederek, görüşmeler devam ediyor ve uçakların uygunluğuna bağlı olarak bu yıl sonuna kadar Sydney'e uçuşları başlatilacak ifade kullandı.

Geniş bir küresel ağa sahip olan Türk Hava Yolları, beş kıtada 129 ülkede 345 destinasyona bağlantı sağlamaktadır. Ocak ayında, toplam yolcu sayısında geçen yıla göre %2.7'lik bir artışla 6.3 milyon kişi kaydedilirken, uluslararası seyahat edenlerin sayısı daha belirgin bir şekilde %5.4 artarak 4.1 milyona ulaştı.

2023 yılı, Türk Hava Yolları için önemli bir dönüm noktası oldu; toplam yolcu sayısı bir önceki yıla göre %16 artışla 83.4 milyona ulaştı. Uluslararası yolcular ise %14'ün üzerinde bir artışla 54 milyona yükselirken, iç hat yolcuları %19 artışla 30.4 milyona çıktı.

Geleceğe yönelik olarak Bolat, Türk Hava Yolları'nın önemli hedeflerini belirledi; önümüzdeki 10 yıl içinde filo boyutunu iki katına çıkarmayı ve küresel arenada ilk yedi havayolu arasında yer almayı amaçlıyor. Şu anda 440 uçaktan oluşan bir filoyla hizmet veren şirketin, 2033 yılına kadar filosunu 810 uçağa genişletmesi planlanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.