Türkiye saati 17.00'de Sadıklar kapanıp,oylar sayılacak

TÜRKİYE

Türkiye saati 17.00'de Sadıklar kapanıp,oylar sayılmaya başlandığında seçim yasağı YSK tarafından duyurulduktan sonra kalkacak.

Oy verme işleminin bitmesinin ardından kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılacak.YSK tarafında Anadolu Haber Ajansı tarafından da ilk çıkan ve resmi olmayan sunuçlar duyurulacaktır.

Anadolu ajansı ikinci tur seçim sonuçları canlı takip ekranı! Türkiye, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 28 Mayıs 2023 Pazar sabahı sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışıyor. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek. Peki seçim sonuçları açılandı mı, ne zaman açklanacak? İşte, AA canlı seçim sonuçları....

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 Mayıs'ta saat 18.00'de başlayacak propaganda yasağı 24 saat devam edecek. 28 Mayıs'ta sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. YSK, 14 Mayıs seçimlerinde yayın yasağını 18.30 itibarı ile kaldırmıştı. YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından seçim sonuçları belli olmaya başlayacak.

.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.