Türkiye yerel seçimleri sona ererken ülke genelinde oy verme merkezleri kapanıyor

TÜRKİYE

Pazar günü seçmenler belediye başkanını, il genel meclisini, belediye meclisi üyelerini ve muhtarlarını seçti

Türkiye genelindeki yerel seçimlerde oy verme işleminin saat 17.00'de sona ermesi nedeniyle Pazar günü sandıklar kapandı.

Toplam 34 siyasi partiden adayın yarıştığı seçimlerde, ülke genelinde 206.000'den fazla sandık kuruldu.

Türkiye'nin büyük şehirlerinde yaşayan seçmenler, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclisi üyelerinin yanı sıra muhtarlar ve ihtiyar meclisleri için de oy kullanıyor. Bu şehirler arasında nüfus bakımından ülkenin en büyük üç şehri olan başkent Ankara, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli yer alıyor. , Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van.

Siyasi partiler

Başlıca rakip partiler iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK), ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İyi Parti (İyi) Partisi ve Halkların Demokratik Partisi (DEM Partisi)'dir. .

Diğer siyasi partiler arasında Sol Parti, Büyük Birlik Partisi, Vatan Partisi, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Refah Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Anadolu Birlik Partisi, Zafer Partisi, Halk Kurtuluş Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Bağımsız Türkiye Partisi bulunmaktadır. , Gelecek Partisi, Yeni Türkiye Partisi, İşçi Partisi, Hür Dava Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Ocak Partisi, Adalet Birlik Partisi, Demokrat Parti, İktidar Birliği Partisi, Milli Yol Partisi, Adalet Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Demokrasi ve Terakki Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.