Boris okul yemekleri konusunda ısrarlı

YAŞAM

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, okulların ara tatili esnasında dar gelirli ailelerin çocukları için sağlanılan yemek hizmetinin devamına karşı duruş sergiliyor.

Johnson’un bu tutumu ülke çapında büyük infiale yol açmaktadır. Kendi Partisi Muhafazakar Parti Milletvekilleri dahi hoşnutsuzluklarını dile getirmektedirler.

Jonhson “Hükümetimin dar gelirli aileler için sağladığı ektra yardımlar için gurur duyuyorum. Hükümetim tek bir çocuğun dahi tatil esnasında aç kalmaması için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Geçmiş aylarda, Manchester United futbolcusu Marcus Rashford’un girişimleri ile başlatılan kampanya hükümeti Easter tatili esnasında çocuklar için yemek sağlamaya zorlamıştı. Ancak bu kez Boris Johnson aynı şeyi tekrarlamamakta direniyor.

Birleşik Krallık’ın diğer ülkeleri İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda tatil esnasında çocuklar için yemek kuponları vermeye karar verdi. İngiltere'de ise restoranlar, süpermarketler, yardım kuruluşları çocuklara ve ailelerine yardım için seferber oldular.

İngiltere’de 1.4milyon okul çocuğu için ücretsiz okul yemeği sağlanıyor. Bu rakam, toplam okul çağı çocuklarının %17.3ünü temsil etmektedir.

Fotoğraf: metro.co.uk

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.