english german arabic turkish

banner20

banner37

banner8

banner38

banner12

Ersan Saner: UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlığa adayım

banner11

Ekim ayında yapılacak UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday olduğunu belirten Başbakan Saner, ben vizyonumla KKTC’yi bulunduğum noktadan çok daha ileriye taşıyacağıma olan inancımdan dolayı adayım ve bu konuda da iddialıyım” dedi.

KIBRIS 30.07.2021, 23:26 ALP ERMIYA
100
Ersan Saner: UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlığa adayım
banner24

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner, BRT’de katıldığı özel yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Pandemi sürecine değinen Başbakan Saner, vakaların dünyada ciddi şekilde artış gösterdiğini belirterek, KKTC’nin dünyada en iyi ilk beş ülkesi arasında yer aldığını kaydetti.

Aşılanmanın önemine işaret eden Saner, ülkede aşı konusunda sıkıntı olmadığını, şu ana kadar 150 bin vatandaşa çift doz aşı yapıldığını ve üçüncü doza geçileceğini söyledi.

Saner, aşılanma ile ülke ekonomisinin önünün de açılacağını belirtti. Eğitimin Eylül ayında yüz yüze başlayacağını kaydeden Saner, aşısını tamamlamayan öğretmenlere aşılarını tamamlama çağrısı yaptı.

Saner, Temmuz ayı içerisinde hastaneye 279 pozitif vakanın başvurduğunu ve bunların 188’inin aşısız olduğunu kaydetti. Aşılanmayı özendirme çalışmaları yapıldığını da anlatan Saner, bu yöndeki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydetti. Saner, gündemlerinde kapanmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

Başbakan Ersan Saner şöyle konuştu:


“DÜNYANIN EN İYİ BEŞ ÜLKESİ ARASINDAYIZ”

15  Aralkık’ta biz hükümet olduğumuzda 2020 yılı boyunca dünyada kovid 19’dan etkilenen insan sayısı 70 milyon idi. Hayatını kaybeden insan sayısı ise 1 milyon 690 bin idi…

Dün itibarıyla kovid 19’dan etkilenen insan sayısı 190 milyona ulaştı. Hayatını kaybeden insan sayısı 4 milyon 100 bine yaklaştı. Yani 2020’nin ilk 9 ayındaki rakamın nerdeyse bir buçuk katı artış var…

Dünyada durum bu iken biz aldığımız tedbirler sayesinde vaka ve hayatını kaybedenler bakımından dünyanın en iyi beş ülkesi arasındayız.

Rum kesinin nüfusu bizden 3 kat fazla olmasına rağmen, vaka sayısı onlarda bizden 12 kat fazla, hayatını kaybeden sayısı da 10 kat fazladır.

150 bin insanımız çift doz aşısını yaptı. 3’ncü dozlara başladık, devam edeceğiz.

19 Temmuz’dan itibaren bileklik sayesinde artık pozitif olan herkesi evlerinde takip ediyoruz.

Temaslıların tamamı ise evlerinden takip ediliyor.

Bu da bizi ekonomik olarak rahatlatıyor.

“DEVLET MALİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR”

Başbakan Saner, ekonominin pandemiden etkilendiğini, gelirlerde ciddi düşüşler olduğunu, ancak TC ile protokoller imzalandığını, memur ile emeklinin maaşlarının ödendiğini, özel sektöre de katkı sağlandığını anlattı.

Saner, maaşların ödenmesi ve Devlet’in yükümlülüklerini yerine konusunda ise bir sıkıntı olmadığını söyledi. Ekonominin önünün açılması için Anavatan Türkiye’den gerekli desteğin alındığını söyleyen Başbakan, Ekonmik modeller konusunda da Anavatan Türkiye ile çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Saner şöyle konuştu:

“8 AYDA 700 MİLYON TL DESTEK

“ 8 ay içerisinde özel sektöre sosyal sigorta yatırımlarında destek sağladık. Esnafımıza, çalışanımıza, tarım kesimimize hibe olmak üzere 700 milyon TL destek çıktık. Bütçe açığımızı 650 milyon TL olarak hesaplamıştık ama bir buçuk milyon TL’yi buldu. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ama biz bu sıkıntıları aşacağız.

“DAHA ÇOK ÜRETEN, GELİŞEN KKTC

Saner, Anavatan Türkiye’nin 20 Temmuz’da en üst düzeyde temsiliyet gösterdiğini ve bunun onur verici olduğunu söyledi. 20 Temmuz’da KKTC’de yapılan açılışları anımsatan Saner, “Türkiye’nin desteğini hissetmek gerçekten önemli” dedi. Saner, Türkiye’nin desteğinin süreceğini ifade etti.

“Türkiye ile birlikte daha çok üreten gelişen bir KKTC istiyoruz. Güvercinlik’te yapılacak yeni sanayi bölgesi, Güzelyurt ve Mesarya ovalarının Türkiye’den gelen suya kavuşmaları buralarda niş ürünlerin yetiştirilmesi ve satılması bu anlayışın göstergesidir.

“YENİ YOLLAR YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK”

Başbakan Ersan Saner , ülke için çalıştıklarını ve projeler ürettiklerini de ifade etti ve ülke sathındaki yol çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Saner, bu projelerle Karpaz’a kadar uzanan yollar yapılacağını, Değirmenlik –Girne yolunun biteceğini, Lefke’ye kadar olan çift gidiş, çift geliş yolun tamamlanacağını, Lefkoşa’nın etrafındaki çevre yollarının bitirileceğini” vurguladı.

“TÜRKİYE’DEN ELEKTRİK GELECEK”

Türkiye’den KKTC’ye kablo ile elektrik getirilmesi projesinin gündeme geldiğini belirten Saner, bu konuda Anavatan Türkiye’nin ciddi desteği olduğunu ve önümüzdeki 5 yılda önemli gelişmeler yaşanacağını vurguladı.

Saner, konunun Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da ele alındığını ama bu aşamada detaylara girmek istemediğini” söyledi.

“YENİ ASGARİ ÜCRET BELİRLENECEKTİR”

Asgari Ücret ile ilgili Saner, ikinci toplantıda tarafların bir uzlaşıya varacağına inandığını belirtti.

Saner şöyle konuştu:

“Asgari ücret vasıfsız bir çalışana verilmesi gereken ücrettir. Ama maalesef bizde yanlış bir şekilde işe başlayacak kişiye niteliği ne olursa olsun verilebilecek ücret oldu. Temel yanlış budur. Bu ülkede çalışanlar adına yapılan yatırımların % 65-70’lik bir kısmı, asgari ücret üzerinden yapılıyorsa tabii ki ülkede asgari ücret çok konuşulur. Eğer siz yanınızda 10-15 yıl çalışan bir mimarınıza hala asgari ücretten yatırım yaparsanız bu doğru değildir. Sizin 10-15 yıllık bir mimara asgari ücret vermemeniz, daha yüksek vermeniz ve ona göre yatırım yapmanız lazımdır.

Eğer bu ülkede hayat pahalılığı belli bir oranda yükselmiş ve belli bir kesim buna bağlı olarak maaş ve ücretinde artış alıyorsa, diğer kesimler de almalıdır.

“1 EKİM’DE NİSAP SORUNU OLMAZ”

Hükümet konusunda da değerlendirmede bulunan Saner, DP ve YDP içerisinde farklı sebeplerden dolayı bazı sıkıntılar oluştuğunu belirterek, bunun kendisini üzdüğünü söyledi:

Başbakan şöyle dedi:

“ Pandemi dönemindeyiz ve şu ana kadar koalisyon hükümeti olarak bu işi iyi götürdük. YDP bir milletvekili ile yola devam edecek. Demokrat Parti kendi içindeki sorunları geride bırakmış görünüyor. YDP’den ayrılan Sayın Zaroğlu, hükümete desteğini devam ettireceğini bana söylüyor. 3 bağımsız arkadaşımızın da desteği sürüyor. Dolayısı ile 1 Ekim’de Meclis açıldığında bir sorun beklemiyorum.

“ŞU AN FARKLI BİR HÜKÜMET ARAYIŞI İÇİNE GİRMEMİZİ GEREKTİREN BİR KONU YOK”

“Yeni bir hükümet oluşumuna gidileceğine dair dedi kodular yapıldığının belirtilerek görüşünün sorulması üzerine de Başbakan Saner şunları söyledi:

“Dedi kodu ile iş yapılmaz. Devam eden bir hükümet var. Şu an bizim farklı bir hükümet arayışı içine girmemizi gerektiren bir konu yok. Ama demokrasilerde hiçbir hükümet, hiçbir kimse seçeneksiz değildir. Dolayısı ile çok keskin konuşmak doğru değildir. Tekrar ediyorum ama; Her hangi bir sıkıntı olmazsa yeni bir hükümet arayışına girmemiz söz konusu olmaz. Biz bu hükümeti 7 Kasım’dan sonra CTP ve HP’den gereken cevabı alamadığımız için kurduk. Bu da unutulmamalıdır. Bir sıkıntı olursa ona göre bakarız. Ya başka hükümet arayışına gireriz ya da erken seçime gideriz. UBP’nin erken seçimden hiçbir çekincesi yoktur. Direk erken seçim seçeneğini gündeme taşırız. Kimin iktidar, kimin muhalefet olacağını görürüz.

“HÜKÜMET KONUSUNU YENİ PARTİ MECLİSİNE GÖTÜRECEĞİM”

Başbakan Saner, “ kurultay sonrası yeni bir hükümet oluşumunun gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine de “ Genel Başkan’ın görüşleri ve önerileri önemli ama hükümeti kurma ve bozma ile ilgili yetkili Parti Meclisi’nden alırsınız. Genel Başkan seçileceğimden bir kuşkum yok ve yeni bir Parti Meclisi oluşacağı için , ona saygımdan dolayı tabii ki hükümet konusunu Parti Meclisi’ne götüreceğim. Parti Meclisi aynı şekilde göreve devam derse bu hükümetle devam edeceğim. Ama Parti Meclisi ‘ bu hükümeti götürmeniz mümkün değildir’ derse ona uyacak ve alternatifleri gündeme getireceğim”.

“UBP’Yİ VE ÜLKEYİ VİZYONUMLA İLERİ TAŞIYACAĞIMA İNANIYORUM”

Bir başka soru üzerine de, Ekim ayında yapılacak UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday olduğunu belirten Başbakan Saner, ben vizyonumla KKTC’yi bulunduğum noktadan çok daha ileriye taşıyacağıma olan inancımdan dolayı adayım ve bu konuda da iddialıyım” dedi.

Ersan Saner şöyle konuştu:

“13 yıllık parlamenterlik, Bakanlık ve sonunda Başbakanlık deneyimlerim var. Yıllardır UBP’nin her kademesinde görev yaptım. Bu ülkede gerçekleşmeyenleri gerçekleştirmek ülkemizi ve partimizi vizyonumla , ileri noktalara taşımak için adayım. Vizyonumla birlikte üreteceğimiz projeleri, Anavatan Türkiye ile kurduğumuz ikili ilişkiler çerçevesinde çok rahatlıkla gerçekleştirebileceğimiz düşüncesindeyim. UBP’nin de çizmiş olduğum bu portredeki bir Başkan’la yola devam edeceğine yürekten inanıyorum."

Yorumlar (0)
banner1
banner13
12
az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Türkiye Cumhuriyeti'nde 14 Mayıs 2023'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır?
Türkiye Cumhuriyeti'nde 14 Mayıs 2023'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14
banner30
banner29
banner5