2023-06-07 13:44:57

Türk Lirasındaki değer kaybı günlük %7'yi aştı

Alp Ermiya

alpermiya@gmail.com 07 Haziran 2023, 13:44

Türk Lirası'ndaki değer kaybı günlük %7'yi aştı,bu gidiş nereye kadar gider ve nerde durur?

'Gördümü geri düşmüyor' diyorlar.Nasıl düşsün ki...

Paranın değer kaybetmesini ekonomilerde sünmüş bir lastiğe benzetebilirsiniz.Yani çektik sonra uzar,süner.İşte tutmayacaksın, bırakacaksın düşüş nereye kadar giderse gitsin.Sonra ekonomik önlemleri alıp istediğiniz seviyelere taşıyabilirsiniz.

Türkiye seçim sürecine giderken iktidarın döviz kurlarını tutmayı başarmasının ona seçim zaqferini de getirdi.Muhalefetin tüm idialarının çürüdüğünü gördük.

Aslında dövizin gerçek seviyesinde olması en azından Türkiye ekonomisinderki büyümeyi durdurmazdı.Fırsatçı muhalefet nerden saldıracağını bilmediği için de hep hasretlik  duyduğu iktidar özlemi ile de saldırdı durdu.şursuzca fakat iktidar emeline  uluşamadı.Yanlış muhalefet de iktidarı yanlış yola sürekleyebilir.Yani iktidarlar yalnızca hata yapmaz.Muhalefet de yanlış yönlendirmeler ile hata yapabilir.

Hepimiz ayni gemideyiz 'gemi batarsa' hep birlikte batacağız..Hem %52 hem %48 bu gemidedir.Artık kargaşa yaratmadan hep birlikte adam gibi İktidar ve Muhalefet bu işi çözsünler.

Türkiye Cumhuriyeti Gemisini batırmayalım iki kuruşluk siyaset yapacağız diye...

Yani Türkiye seçim sürecinde kim kazasnırsa kazansın olacak olan belli idi.Türk Lirasında değer yaşanacaktı.Bu kaçınılmazdı.

Bu gibi ekonomik dengesizlikte bırakacaksın para ne kadar kaybederse kaybetsin ki sonra toparlanma sürecine geçebilsin.Neden mi?diye soracaksınız.

Dünyanın her yerinde her ülkesinde ekonomilerde dengesizlik sürerken sen geçiçi frenlemeler ile uzunca bir zaman bu düşüşü frenleyemezsin.Çünkü üretici bir ülke olmayıp da dışardan herşeyi satın alırsan ve üretim yapıp satarsan,maliyetin yüksek olur ve rekabet yapamayıp ihracat açığı yaratırsın.Mevcut dengesizliği dahada dengesiz hale getirirsiniz.

Bırakın gitsin gideceği yere sonra ucundan tutarak toparlanır.Lütfen bir susalım ve daha fazla piyasalarda dengesizlik yaratarak,güvensizlik yaratmayalım.

Dolar'ın gitmesi gereken seviye 28-30TL, Euro'nun 30-32TL ve Sterling 34-36TL aralarına gelerek bir müdet çarkı böyle döndürmek ve iyileştirmelere başladıktan sonra Turizm gelirlerini ve ihracatı artırdfıktan sonra zaten ülkeye gelecek olan dövizle açığı kapatılacaktır.Otomatik olarak da Türk Lirası bu yolla tekrar eski gücüne getirilecektir.

Önemli olan panik yapmadan cesur olarak yola devam etmektir.

Ve de ayni zamanda kararlı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.