2021-02-27 21:33:34

Amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil!

Alp Ermiya

alpermiya@gmail.com 27 Şubat 2021, 21:33

Hep böyle dostlar…KKTC ekonomisi için ne zaman birileri bir şeyler yapmaya çalışsa hemen önyargılı davranarak saldırıya geçip yıpratmaya başlıyor bazıları... Eleştirinin dozunu kaçırarak konumlarına yakışmayan şekilde yersiz tepkiler, mantık sınırlarını aşan basın açıklamaları. Sanki birileri yangından mal kaçıracak.

Oysa KKTC’nin geleceği için artık iş birliği zamanı.

Zaten salgın nedeniyle zor günler geçiren KKTC yaşadıklarından yeterince ders almadı mı?

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri bile ekonomisini kurtarmaya çalışıyor. İngiltere aşılamayı bir an önce tamamlayıp ülkesini adım adım normalleşmeye hazırlıyor.

Üçyüz bin nüfus olan KKTC’de ise hala aşılama başarı ile gerçekleşemedi. Oysa KKTC ekonomisinin tek kurtuluşu bir an önce aşılamayı tamamlamaktır. Haziran 2021’de ülkeler arası seyahat açılacak. Aşılanan herkes seyahat etmeye başlayacak. Kovid-19 Aşı Belgesi ekonomilerin çarkının dönmesini sağlayacak.

KITSAP Başkanı Sayın Orhan Tolun’a ve RES-BİR Restorancılar Birliği‘ne seslenmek gerekirse yaptığınız çıkış hatalı ve yersiz olduğu düşüncesindeyim.

Yapılması gereken bir şey varsa o da hükümet ile görüşerek işbirliğiyle sorunları aşıp aşılamayı bitirmek ve KKTC turizmini haziran ayında yapılacak açılıma hazırlamak olmalıdır.

Kurtuluş bu Sayın Tolun ve Restorancılar Birliği yoksa o teşvik bu teşvik ile bir yere varamazsınız. Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’de iyi tanıtımına ihtiyacı vardır. Kıbrıs denilince akla hep kumar ve gazinolar gelir.

Sayın Tolun Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı olarak ve siz Restorancılar Birliği pandemi öncesi Yunan Adalarını yılda kaç milyon Türk’ün ziyaret ettiğinin bilgisi var mı sizde?

Bilmezseniz söyleyim 2 milyon kişi!

Ege Sahillerinden Yunan adalarına feribot ve katamaran seferleri vardı. Türk ziyaretçiler uzo içip kalamarın, karidesin ve balığın keyfini yapıp üç dört gün sonra Türkiye’ye dönüyorlardı. Mavi yolculuk adı altında tüm Yunan Adalarına turlar düzenleniyordu. Yılda 2 Milyon Türk ziyaretçi 45 Euro’dan kapı vizesi ödeyip bu ziyareti gerçekleştiriyordu. Yunanistan sadece 900 bin Euro yılda gelir elde etti. Hotellerdeki gecelemeler, restoranlarda yeme içme ve de alışverişlerden çarşı esnafı da nasibini alıyordu.

Sayın Orhan Tolun’un gazino ve kumar turizminin dışında, KITSAP Başkanı olarak yıllar var kumarcılar dışında Türkiye’den bu tür ziyaretçileri Kuzey Kıbrıs’a getirmeyi düşünmediniz. Yunan adalarını ziyaret eden 2 milyon Türk turistin 1 milyonunu Kuzey Kıbrıs’a getirmek için yollar aramadınız. Siz de Ankara’ya gidip görüşseydiniz veya teşvik isteseydiniz.

İşte Sayın Tolun bu işler böyle yaygara ile olmaz; plan proje ile olur...

‘Turizm Kongresi’ yaparak olur.

"Turizm Kongresi" ne demek biliyor musunuz?

Bilmezseniz anlatalım ....

Yorumlar (2)

Ozan Beliger 3 Yıl Önce

Dogru soyleyeni 40 koyden kovarlarmis Sayin Ermiya. Amman dikkat et. Gerci artik kral ciplak olan olmus

Hakkı Tunç 3 Yıl Önce

Hazira herkes konar.Hep isterler ama hic uretmez

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.