2021-07-09 14:41:57

Şımarık, zengin çocuğu

Alp Ermiya

alpermiya@gmail.com 09 Temmuz 2021, 14:41

Şımarık, zengin çocukları anaları ve babaları tarafından nasıl idare edilir, bilir misiniz?

Çok kolay…

Parasının kesilmesini istemedikleri için analarının ve babalarının her dediklerini yaparlar. Büyümek istemezler. Hep kendilerini büyümeyen küçük bir çocuk görürler.

Evlendikleri kadını / adamı iç gelini veya güveyisi alırlar. Evlilik hayatları bile pamuk ipliğine bağlıdır.

Anaları ve babaları bakarlar evlilik hayatlarındaki ilişkiye bile. Ayrıl deseler hemen ayrılırlar. Beş dakika durmazlar. Arkadaşlarının hep kötü yaptığını anlatırlar dururlar, eleştirirler.

Kendi avanaklıklarına bakmazlar.

Yeri gelir, aile içi yarışta kardeşlerini bile anaya babaya arkadan dedikodu yaparak satarlar. Umurlarında mı sanki? Kendi değirmeninin suyu dönsün, başkaları önemli değil.

İşte Kuzey Kıbrıs’ta oluşturduğunuz kokuşmuş siyasetiniz bu. Bir adım öteye gidemezsiniz.

Bir de milliyetçilik nağraları atarsınız. İşinize öyle gelir de ondan. Daha fazla alacaksınız, ya da aldığınız kesintiye uğramasın.

Atla uçağa, gel Ankara’ya, sat memleketteki kirli siyaseti, övgü dolu sözler aldıktan sonra atla uçağa gel Kıbrıs’a, kabart göğsünü, gez ortalıklarda, yap kirli siyasitini tekrardan.

Dünyaca Kabul gören eğitimli Kıbrıs Türk halkının imajını yerlere yatırdınız. Anavatan diye diye.

Hatırlayın bir devrin lideri Bülent Ecevit’in Kıbrıslı Türkler için ağzından bal akan övgü dolu sözlerini. Artık Kıbrıs Türküne saygı gösterecek, onun fikrini dinleyecek olgun siyasetçi de yok. Ne yapacaksınız şimdi?

Hala birbirinizi satmaya devam mı edeceksiniz?

Artık şımarık çocuk politikası oynayarak bu kirli siyaseti yapmaktan vazgeçin. Aldığınız parayı hak ederek, anlınızın teri ile bu halka hizmet edin, çünkü nüfusun yapısı çok değişti, ve daha da değişmeye devam edecektir.

Haydi şımarık zengin çocukları, artık adam olun, adam.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.